top of page

GIGI
Griet Baeyens

IMG_5562.jpg

GIGI (°1957) studeerde schilderkunst en fotografie in Sint-Lucas te Gent. Haar eerste tentoonstelling volgde in 1976.

In 1989 opent zij de privéschool Kinderatelier Octopus, een atelier beeldende kunst voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Twintig jaar later bereikt Kinderatelier Octopus 400 kinderen die elke dag in verschillende ateliers terecht kunnen in en rond Brugge.

Griet Baeyens werkte o.a. met Walter Van Beirendonck rond mode en met diverse bekende striptekenaars zoals Herr Seele en Benoit van Innes.

Voor de feestelijke 100ste verjaardag van de haven van Zeebrugge mochten de kinderen van Octopus de Koning en de Koningin

verwelkomen met een tentoonstelling die als thema ‘de haven en de werkzaamheden ervan’ belichtte.

Ook Internationaal gaat ze haar weg met tentoonstellingen in Honjo- City in Japan, in samenwerking met Verana uit Kortrijk.

Voor ‘Provincie West-Vlaanderen' kreeg ze de opdracht kunstkoffers te maken die een pedagogische meerwaarde betekenden voor het gebruik binnen het onderwijs.

 

Moving water on tour

 

2020/2021/2022

Een educatief kunstproject voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

In de installatie ‘Moving Water on Tour’ wil Griet Baeyens ons de ogen openen en ons wijzen op het belang van water en klimaat in alle continenten. Deze artistieke en educatieve installatie bestaat uit

96 kunstwerkjes.

Ze tonen stuk voor stuk wat er gaande is met onze natuur, wat we niet mogen doen, wat we beter wél doen en wat we zeker moeten doen.

2022

Ontwerp Wandtapijt Moving Water

Het werk Moving Water geeft een hedendaagse kijk op wat er zich momenteel afspeelt in onze wereld. Het ontwerp is gebaseerd op het chaotische van deze wereld dat door de mens veroorzaakt is. Het zal verwerkt worden als een gigantisch wandtapijt met een diameter van 3 meter.

De strijd voor ons klimaat, voor gelijke rechten, voor vrouwen, voor zwart en blank, voor het behoud van onze dieren... Kortom: de strijd voor onze planeet aarde.

De vele kleuren die erin verwerkt zijn verwijzen naar die chaos. Het is een bittere strijd voor al wie wil waken over onze toekomst.

Het werk is vooral een zoektocht. Wie goed snuistert zal er van alles in terugvinden: politieke personages met een hoed, uilenogen, argwaan, natuur, water en wolken, een soort duikmens-dier figuur dat probeert te ademen via een soort snorkel, een poot met ‘Help’…

Je vindt er ook de ‘jaren-60-boodschap' met het alom bekende vredesteken, want oorlogen willen we voorgoed achter ons.

Het werk is gekoppeld aan een educatief project voor kinderen maar is als kunstwerk een groot boek dat we openslaan naar volwassenen. Met als boodschap: Lees, denk...en doe!

Expo

1976

Eerste tentoonstelling in De Wielingen te Brugge met pentekeningen

1977

Pastel en pentekeningen tentoonstelling in Damme

 

1986

Tentoonstelling provinciale wedstrijd 'Kiezen voor Kunst'

 

1997

Laureaat Provinciale kunstwedstrijd 'Kiezen voor Kunst', Abdij Ter Duinen Koksijde

 

2007

Folderhouder Jeugddienst Brugge

 

2010

Tentoonstelling thema ZEE,Bistro De Witte Merel in Roeselare

 

2011

Tentoonstelling ZEE, Grand Hotel Belle-Vue in De Haan

 

2013

Azulejos Anjos Azul, Bogardenkapel inBrugge

 

2014

Azulejos Anjos Azul: Mosteiro de Alcobaça Patrimoniaux Européens/Belgische week Belgische ambassade van Lissabon Portugal

 

2014

Oostkust Kunst, Scharpoord, Knokke-Heist

 

2018

Culturele Hoofdstad van Europa Fryslan 2018

 

2019

Woodboy Farewell to Stromness Golf van Hulencourt

 

2021/2022

Moving Water on Tour: Educatieve rondreizende tentoonstelling voor kinderen

 

2022

Wandtapijt Moving Water in TAMAT Doornik

 

2024

ECC ART BIENNALE Venetië

bottom of page