top of page

OVER GRIET

Griet Baeyens (°1957) studeerde schilderkunst en fotografie in Sint-Lucas te Gent. Haar eerste tentoonstelling volgde in 1976.

In 1989 opent zij de privéschool Kinderatelier Octopus, een atelier beeldende kunst voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Twintig jaar later bereikt Kinderatelier Octopus 400 kinderen die elke dag in verschillende ateliers terecht kunnen in en rond Brugge.

Octopus gaat verder in Brugge vanaf 2009 met een nieuwe kracht.

Griet verdiept haar helemaal in de kunst.

 

Griet Baeyens heeft o.a. met Walter Van Beirendonck gewerkt rond mode en met diverse bekende striptekenaars als Herr Seele en Benoit van Innes.

 

Daarnaast krijgt Griet ook heel wat opdrachten van de provincie West-Vlaanderen. Zo maakt ze een viertal kunstkoffers met een pedagogische meerwaarde binnen het onderwijs. Ook voor verschillende musea in Brugge (vb. het Memlingmuseum) ontwerpt ze kunstkoffers, zowel voor kinderen als voor slechtzienden en -horenden.

 

In 2011 is Griet Baeyens laureate van de wedstrijd Bedrijfsambassadeur met de strandhoorntjes, die een vaste stek op het strand van Zeebrugge kregen. 

Twee jaar later wordt ze uitgenodigd door de Belgische ambassade in Lissabon (Portugal) om de Belgische week te vertegenwoordigen. Ze stelt tentoon in de galerij van het klooster van Alcobaça in Portugal met grote Azulejo-werken. 

 

Eigen werk van Griet Baeyens vertaalt zich veelal als privé-opdrachten.

Zo schilderde ze voor de IJzertoren in Diksmuide in opdracht van scenograaf en architect Koen Bovée monumentale vlaggen als kijkkasten in het museum.

Ze werkt vooral met houtskool, oliepastel en/of gemengde techniek.

 

In juni 2014 begint Griet Baeyens met bedrijfskunst. Voor Ardo (Ardooie-Koolskamp) ontwerpt ze 3 kunstwerken die te maken hebben met diepvriesgroenten, het product van het bedrijf.

 

Voor Leeuwarden, Culturele hoofdstad van Europa 2018, creëerde ze WOODBOYS, no (time to) waste (15 januari - 6 augustus 2018).

In 2023 stelt ze tentoon in TAMAT museum in Doornik met een gloednieuw ontwerp voor een wandtapijt MOVING WATER

Een wandtapijt met een innovatieve bewerking door

CALCUTTA INTERIORS geproduceerd met enkele zeer specifieke eigenschappen goed voor ons milieu.

bottom of page